Marka Danışmanlığı Nedir?
Marka danışmanlığı marka değerinin artırılması ve markaya duyulan güvenin pekiştirilmesi konularında verilen hizmetlerin bütününe verilen bir isimdir. Marka danışmanlığı iki temelde yürütülür biri iletişim diğeri ise pazarlama olarak karşımıza çıkar. Güçlü bir iletişimi olan markalar pazarlama için çok büyük enerjiler harcamazken güçlü pazarlamaya sahip firmalar da marka iletişimini oturtarak güven ve sadakat olgularının oluşturulması konularında çok büyük enerji harcamamaktadır. Yani marka danışmanlığı konusunda marka iletişimi ve pazarlaması iç içe geçen bir süreçtir.
Marka Danışmanı Ne Yapar?
Marka danışmanı size işletmenizi anlatmaz aksine işletmenizin ne anlatmak istediğini anlar ve müşteriye verilmek istenen mesaj ile işletmenin verdiği mesaj arasındaki farkı ortadan kaldırır. Ardından ürün ye da sektör ile ilgili geniş bir araştırma yaparak marka iletişimini düzenleyerek başarılı pazarlama aksiyonları alma konusunda görev üstlenir. Marka danışmanı size bir logo yapamaz ancak bir grafik tasarımcı ile birlikte çalışarak markayı en iyi anlatan renk, font ve düzenin belirlenmesini sağlar. Marka danışmanının temel amacı markayı müşterilerin net bir şekilde anlamasını sağlamak, pazarlama aksiyonlarını almak, markaya müşteri güveni, sadakati kazandırarak karlılık oranını maksimum seviyede tutmaktır. Marka danışmanları ürünlerin üretim süreçlerinden satış sonrası süreçlerine kadar ilgi ile takip eder ve müşteriye en az maliyet, en hızlı ve en doğru şekilde ulaştırılarak satışın gerçekleştirilmesini sağlar.
Marka Danışmanlığının Faydaları Nedir?
İyi bir performans gösterme üzerine kurulu olan işletmelerin temel başarı kıstası karlılıklarıdır. Kusursuz bir motivasyon ile başlanan işlerde karlılıkta kendiliğinden artarak gelmektedir. Bu motivasyonun sağlanması için işlerken aksamayacak iş planının oluşturulması, ürün ya da hizmetlerin müşteriye ulaştırılması konusunda sürdürülecek pazarlama planlarının oluşturulması ve marka iletişiminin yönetilerek markaya duyulan sadakatin artarak pazarlama maliyetlerinin uzun vadeli dönemlerde düşürülmesi ancak karlılığın artması faydaları işletme sahipleri için bulunamayacak en önemli faydaların başında gelir. Çalışanlar için faydaları ise oluşturulan iş ve pazarlama planı ile çalışan personelin kendi görevinin sorumluluklarını tam olarak anlayarak olumlu getirilerinin olmayacağı işler için emek, zaman, para harcanmasının önüne geçilmesidir.
Marka İletişimi Nedir, Nasıl Olmalıdır?
Marka iletişimi müşteri ile buluştuğu anda başlar bu bir mağazanın vitrininde bulunan markaya ait ürün, reklam, promotif bir etkinlik ya da web sitesi olabilir. Önemli olan bu noktadan sonra markanın fark edilir hale getirilmesi, marka ile müşteri arasında duygusal bir bağın kurulması, güvenin telkin edilmesi ve sadakatin sağlanması olarak devam eder. Ürünlerinin çok kaliteli ancak servislerinin çok kötü performansa sahip markaları düşünürsek markanın müşteri ile olan iletişiminde servis ayağına kadar kusursuz bir iletişim vardır ancak iletişim servis ayağına geldiği anda markanın oluşturduğu güven ve sadakat birden yerle bir olmaktadır. Bu nedenle marka yönetiminde marka danışmanlığı içerisinde deneme yanılma gibi bir iş planı söz konusu bile olunamaz. İtibar çok zor kazanılır ancak çok kolay kaybedilebilir. Bunun için geçmişten günümüze Türkiye’de ünlü olan oyuncu, manken, sanatçılara bakmanız yeterli olacaktır. Düzgün bir şekilde planlanan iletişim ile yıllardır akla gelen ünlüler ile küçük gafları ile tarihin tozlu raflarında yer alan ünlüler arasındaki farkı marka yönünden değerlendirerek marka danışmanlığının önemini anlayabilirsiniz.
Sizde markanızın güçlü bir iletişim içinde bulunarak güven ve sadakati sağlamak pazarlama aksiyonlarınızın aksamadan işlemesini istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bizimle iletişime geçmek için buraya tıklayabilirsiniz.